zondag 31 augustus 2014

Tussen de buien

Het weer was de afgelopen weken nou niet echt uitnodigend om te gaan vissen. Tenminste, niet op de dagen dat ik tijd had. Er waren wel een paar drogere dagen met wat minder wind, maar iedere keer als ik van plan was om er op uit te trekken, dan was het bar en boos. Nou goed, toch nog een keertje kunnen vissen deze week, voor de zekerheid mijn regenpak aangetrokken, maar hoera, geen druppel regen gehad. De wind was ook wat minder, dus al met al viel dat niet tegen. 


De visserij zelf dan, gevist met een Patchinko 100, en al snel wat kolken en gespetter achter de plug, maar het begon met een 3-tal missers achter elkaar. Even later dan toch raak, en een baars van 50cm kon op de foto. Het bleek gelijk de grootste van de dag te zijn, want de baarzen die volgden waren allemaal van zo'n beetje dezelfde grootte van net geen 40cm. Maar goed, dat mag de pret niet drukken, ook kleinere baarzen die zich op de plug storten bieden een mooi visueel spektakel, en zijn meer dan welkom. Na een half uur was het gedaan en kreeg ik geen beet meer. 


In de verte kwam een bui opzetten en ik besloot maar om terug naar de auto te gaan. En toen ik goed en wel weer op weg naar huis was, kwam de regen weer met bakken uit de lucht. Maar goed, dat deerde me niet meer; toch nog een leuke sessie gehad tussen de buien door.

zondag 17 augustus 2014

Het kan niet altijd meezitten

Afgelopen dinsdag en woensdag twee keer aan de waterkant gestaan. Een lekker niet te hard windje op de kant en een zonnetje die regelmatig tussen de wolken door kwam kijken. Een aantal scholen baarzen weten te verleiden tot een aanbeet, en helaas een paar forse baarzen gemist. Tot twee keer toe zware kolken bij de plug, een keer de baars even gevoeld en weg, en de andere kort even door de slip en weer los. Tja, het kan niet altijd meezitten. 


De andere dag slechts een aanbeet, maar deze kon wel verzilverd worden, na een relatief lange dril waarbij de baars in haar ontsnappingspogingen maximaal gebruik maakte van de sterke stroming, kon een mooie zestiger op de foto. Het vangende plugje was de Ima Skimmer. Het is te hopen dat er nog iets van een nazomer komt met een paar mooie visdagen, want dit herfstachtige weer ben ik eigenlijk al lang weer beu.

zaterdag 9 augustus 2014

Zomerse baarzen

Het ziet er naar uit dat we de komende week een wat koeler en natter weertype krijgen, maar afgelopen week was het heerlijk zomerweer. Prima zomer zeebaars weer om er op uit te trekken. Een paar keer aan de Oosterschelde dijken gestaan en weer wat baarzen en baarsjes weten te vangen. Een avond begin deze week met de oppervlaktepluggen in de weer geweest, en na aanvankelijk geen enkele beweging bij de plug te hebben gezien, was het opeens dan toch raak. Op een half uur tijd een 6-tal baarzen gevangen, een heel mooi exemplaar van 66cm en een aantal veertigers. Allemaal op de Patchinko 100.



Een paar dagen later wilde het aan de oppervlakte niet echt lukken, geen enkele kolk of beweging bij de plug waar kunnen nemen. Na een uurtje maar eens met een duikende plug geprobeerd, en met een Duo Tide Minnow staan gooien. In eerste instantie dacht ik 'dit wordt ook niks', maar vervolgens een enorme beuk op de hengel en een gierende molen slip. Helaas van korte duur, want na een half minuutje loste de baars. Een paar worpen later stond ik wederom met een kromme hengel en werden meters lijn van de spoel getrokken. Zonder meer weer een sterke baars, vergelijkbaar met de vorige aanbeet. Even later lag een dikke geblokte baars aan de kant van 62cm. Hierna volgden diverse aanbeten, allemaal baarzen van zo rond de 40-45cm. Heerlijk zomerweer en een aantal baarzen vangen, wat kun je je als zeebaars sportvisser nog meer wensen. 




zondag 3 augustus 2014

Taai!

Na een paar weken vakantie, vorige week weer een paar keer naar de Oosterschelde dijken gereden. Ik ben diverse stekjes afgegaan, en om een lang verhaal kort te maken, het was ronduit taai. Af en toe een voorzichtig kolkje bij de plug, en dat was het dan. Vrijwel ieder seizoen is de periode zo rond Juli lastig, en dit jaar vormt daar dus geen uitzondering op. Maar na een paar blank sessies, vanmorgen toch weer wat baarzen en baarsjes kunnen vangen. 


De zon stond volop te schijnen en het was bijzonder aangenaam aan de waterkant. Genieten dus van het mooie weer in de vroege ochtend, en dan ineens die kolk van een baars die zich op de plug stort. Het is en blijft een fantastisch gezicht. De baarzen worden merkbaar sterker, en dat maakt het natuurlijk extra leuk. Na een korte dril lag even later een baars van 46 cm te poseren voor de foto om vervolgens weer retour Oosterschelde te gaan. Hierna volgde een kleiner exemplaar, en kort daarna wederom een aanbeet van een baars van vergelijkbare grootte als de eerste. En een 10-tal minuten later was het alweer afgelopen en volgden er geen aanbeten meer. Het vangende plugje was de Patchinko 100.