woensdag 23 augustus 2017

Van een groot aantal uit een school jagende baarzen naar een vette 0

Een 2-tal avonden een uurtje of wat aan de Oosterschelde gestaan, en hoewel de omstandigheden vergelijkbaar waren, was er een wereld van verschil. Toen ik de eerste avond over de dijk kwam zag ik het al, overal jagende baarzen direct onder de kant. Werkelijk een machtig gezicht, vluchtende uit het water springende aasvisjes en overal grote kolken en opspattend water. Ik heb er een paar foto's van proberen te maken, maar het resultaat viel tegen, om dit goed vast te leggen dan moet je toch echt een betere en snellere camera bij je hebben en niet een kleine canon die in je broekzak past. 
 

Maar de visserij was geweldig, vanaf de eerste worp was het feest, een paar tikken met de hengeltop en de oppervlakte plug werd direct aangevallen. Gedurende een 20-tal minuten leverde echt iedere worp een baars op. Een paar keer van plug gewisseld, maar het maakte echt niet uit, iedere keer werd de plug met een hoop agressie gegrepen. De baarzen waren niet groot, zo'n beetje tussen de 35 en 40cm, maar dat mocht de pret niet drukken. Na een 20-tal minuten verwijderde de school zich langzaam maar zeker verder van de kant en namen ook de aanbeten af.


De andere dag terug; in ieder geval waren er geen jagende baarzen te bespeuren, maar dat wil lang niet alles zeggen. Na een dik uur gooien echter nog geen aanbeet gehad. Even later dan toch een aanbeet, maar dat werd een misser. En dat was het dan, met een vette 0 huiswaarts. Tja, het kan verkeren.