zondag 7 juni 2020

Wisselvallig, maar met wel één mooie sessie

Afgelopen weken diverse malen aan de Oosterschelde dijken gestaan, de vangsten waren zonder meer wisselvallig. Een paar keer wat scholenbaarzen, een keertje helemaal niets... niet echt iets om over naar huis te schrijven. Gelukkig was er vorige week een mooie uitzondering.



De bedoeling was om een 1,5 uur te vissen, dus op pad met slechts een handvol pluggen in mijn tas. Ik had er eerlijk gezegd gezien de eerdere sessies van de laatste weken niet al te veel vertrouwen in, maar dat zou snel anders worden. Na een drietal worpen actie achter de plug; een fikse kolk en direct daarna de aanbeet, maar helaas gelijk weer los. Een minuut of 5 later "boem" een baars stort zich in een keer op de plug en even later kon een 50cm exemplaar op de foto. Gedurende iets meer dan een uur, iedere pak hem beet 5 tot 7 minuten waren er aanbeten te noteren. Het was genieten met een grote "G", de mindere sessies van de dagen ervoor zijn in een keer vergeten,




Vrijwel alle baarzen maten tussen de 45 en 52cm, geen monster baarzen, maar, zeker voor de Oosterschelde, mooie sterke vissen. De baarzen gevangen aan de oppervlakte, er waren ook nogal wat missers, maar dat mag de pret niet drukken. En, ze worden merkbaar sterker, dat scheelt al een pak met een maand geleden.

      

Zo zie je maar weer, na een paar mindere sessies zijn ze er opeens weer. Juiste stek, juiste tijd en tij met de juiste weer condities; je moet er dan maar net zijn, waarbij ze het ook nog eens moeten willen doen op de stickbaits. En het kan zo maar zijn dat op een andere dag met identieke omstandigheden je geen aanbeet krijgt. Tja, zeebaars vissen, het blijft leuk!